Sus pedagoghundsteam

Mitt namn är Susanne Johansson. Jag och min hund Gul är ett certifierat PedagogHundsteam® och ett certifierat Besöks och Terapihundsteam.

Sedan 2020 driver jag mitt eget företag Sus Pedagoghundsteam vilket innebär att vi kan ta uppdrag från de som är intresserade av att ta in hund som ett hjälpmedel och verktyg i sin verksamhet. Jag håller även föreläsningar om vårt viktiga arbete och just detta kan vara en bra start när ni som chef vill införa hund i verksamheten.

Jag tar emot anmälningar för uppdrag under 2021, både under längre perioder eller enstaka tillfällen. Detta blir möjligt när restriktionerna för smittorisk är hävda men ett samarbete kan påbörjas innan för planering framåt.

PedagogHundsutbildningen®/Besöks och terapihundsutbildningen följer Socialstyrelsens riktlinjer för djur i sjukvården:

- utbildad personal och testad hund genom att personalen har lärarutbildning, stor kunskap om elevernas svårigheter och att hunden har genomgått Pedagoghundsutbildningen®.

- Arbeta säkert ur allergi och smittsynpunkt - Innan hunden kommer till skolan görs en undersökning av allergier hos elever, klienter och personal.

- Tvätta händerna efter lektion/aktivitet med Pedagoghunden®.

Hunden badas i Allergenusschampo vilket minskar det allergiframkallande ämnet från hunden.

- Säker lokal och information till omgivningen – Ett anslag sätts upp på ingången till skolan när Pedagoghunden®/Besöks och terapihunden finns i verksamhetens lokaler.

Hunden arbetar tillsammans med mig som förare i ett team som kallas för PedagogHundsteam®/Besöks och terapihundsteam. Det är tillsammans med mig som hunden kan hjälpa barn, elever och äldre att klara skolan och sin vardag på ett bättre sätt. Hunden tillsammans med mig som speciallärare fungerar som en motivator eller dörröppnare för lärandet och kan hjälpa till för att öka självförtroende, självkänsla och utveckla språk och kommunikation. Den medverkar till att höja motivation och inspirera till utveckling och lärande.

Blir ni nyfikna och vill veta mer så tveka inte att kontakta mig för ett första möte.

Susanne Johansson Mail: Susjo04@gmail.com


Tel: 0707587613

Företagets webbplats:

Företagsmedlemmar Kategorier
Susanne Johansson Sociala tjänstehundar
Adress
Lilllaforsvägen 387-32, 29794, Degeberga, Kristianstad, Sverige

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer