Gava Hund

èsah och Rusa

 

Gava Hund erbjuder framförallt kurser och privatlektioner inom både vardagslydnad och olika sporter och moment. Jag har ett samarbete med Södertälje brukshundsklubb där jag kontinuerligt håller kurs utöver mina egna.

Jag inriktar mig på stödja människor och hundar både i vardag och tävlingsträning. Den sociala pressen som kommer från samhället och sociala media är något jag vill försöka minska. Alla hundar är bra på olika saker och behöver arbeta utifrån sina förutsättningar. Alla hundar har en potential till fina saker! 

Jag har genom kurser och träning upplevt många olika raser och deras egenskaper. Det ger en fingervisning av egenskaper som kan dyka upp. Sen är alla hundar individer, precis som vi människor.

Att lyckas kommunicera med en annan art är fantastiskt. Ju mer tid som läggs ned på relation och träning desto mer kommer du få en evig vän och följeslagare som gör allt för att umgås med dig. En hund finns alltid där i glädje som sorg. Den orkar lyssna på allt du har att säga och och fördömer aldrig dina val. Att satsa på sin relation till hunden är att satsa på en vän för livet.

I träningen tror jag först och främst på att vara positiv och belöna fram rätt beteende, men att ändå kunna sätta gränser på ett schysst sätt. För mig är det viktigt att kunna kommunicera till hunden hur vi vill att den ska bete sig tillsammans med oss och andra. Hunden har sina instinkter och det är inte alltid så lätt att förstå att de måste anpassa sig efter ett samhälle med regler och förväntningar.

Många vill att sin hund ska vara perfekt och direkt förstå hur vi vill att den ska vara. Ibland glömmer vi bort att de faktiskt är hundar. Jag anpassar alltid träningen efter det ekipage som jag hjälper. 

Men framför allt är det viktigt att ha kul tillsammans! Lek och Bus!

 


Tel: 0727014658

Företagets webbplats: https://gavahund.com/

Företagsmedlemmar Kategorier
Åsah Calvet Hundinstruktör
Adress
Huddinge, Huddinge, Sverige

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer