Hundresan

Hundresan är för dig som vill stärka relationen och kommunikationen med med din hund. Vardagen blir så mycket enklare om man bygger en bra relation bygger upp tilliten, har roligt och provar olika saker.Ett sätt att göra det är att gå på kurs tillsammans.

Hundresan lär ut enkla övningar på ett roligt och lättsamt sätt. Vi tränar lydnad lekfullt och med samarbete.

Att ha roligt och belöna när det blir rätt, så kallad positiv förstärkning arbetar jag med.

På kurs är det matte eller husse som lär sig och emellan kurstillfällena tränar ni hunden. Det är först då det blir resultat.

Kunskapen ni får ska användas.

Utbildade mig till Hundinstruktör 2018 genom Hundsteg och har haft kurser för valpar "ValpVardag" och fortsättningskurs som jag kallar "Se omvärlden" miljöträningskurs och Aktiva promenader grundat på kommunikation, kontakt, följsamhet och roliga aktiviteter. Promenaderna har olika tema med inslag av Dog Parkour, mindfulnesspromenader, Promenad med Doga och Do as I do promenad I Är utbildad Aktiveringsinstruktör och även Dogalärare. Fortbildar mig kontiunerligt för att det är så roligt. Läser nu till Friskvårdsinstruktör för hund. Har även en stressterapututbildning för människor och är utbildad fritidsledare med friskvårdsinriktning.

Arbetar på skola/fritids som fritidspedagog,blev klar med det 2016.

Min hund Ozzy är min första hund och han är 10år och blir 11 i maj. Han är en familjehund en blandning av Jack Rusell och Dansk Svensk gårdshund.

En liten rackare med många känslor, träningsvillig och pigg. Lättstressad,vaktig men väldigt mysig med familjen, annars är han inte så noga med människor eller andra hundar för den delen.

Jag,som är Hundresans Instruktör heter Ulrika, 56 år, glad, träningsvillig och pigg. Lugn, trygg och vänlig.

Volontärarbetar på Hundstallet Skåne för att få erfarenhet av olika raser och beteenden. (inte just nu, Corona)

På mina kurser är vi max fyra/fem deltagare för att jag ska hinna med så att alla känner att de får ut något av kursen. Vi håller till på Östra Torn  i Lund, utgångspunkt/samlingsplats vid Östra Torns Fritidsgård/4H gård. Hyr in mig ibland på ett hunddagis i Lund och har en del av mina Dogakurser, massage och lugnare aktiviteter/träning på Stångby Plantskola i ett inglasat lusthus och en fin trädgård. Jag har även en Dogahörna i mon trädgård.

 

Valp/unghundskurs: Vi fokuserar på lek och kontakt, hundägarna får träna tålamod och att inte ha för höga krav på sin hund eller sig själv. Ni får  iallafall hjälp med hur man kan göra och träna hemma. Detta är en kurs som kan gå hur som helst och det gör ingenting. Inkallning, koppelgång, sitt, ligg, hantering, Av/ På knapp och LEK är det "planerade" innehållet.

Valpar och hundar upp till 1år.

Se Omvärlden: fortsättning på ValpVardag, vi fortsätter leka fram beteenden vi vill ha och uppsöker olika miljöer att göra ligg, sitt och stå. Vi provar miljöer med mycket trafik och ljud. 4H gård med djur, stationer Spårväg/tåg/buss. Vi går till en hundrastgård.

Stärk din hund: Koppelgående, hundmöte och passivitetsträning i olika miljöer med olika störning. Teori och hundprat, varvas med praktiska övningar.

Stadsparken Lund, tågstation, stadsvandring med fika, Hardebergaspåret och Skryllepromenad.

För Vuxna hundar i alla åldrar.

Klick och Trick: Klicker är så roligt, en av mina och min hunds favorit träning. Att få en klickerklok hund är att få en hund som vågar prova olika saker, som tar kontakt och vill träna. Ger hunden självförtroende. Tajming och shejping är något vi kommer att ägna oss åt. 

Doga Workshop: Två dagar med introduktion i Doga, dogapass, flödesskrivning,avslappning, meditation, mindfulness. Fika, snacks och hundprat. Doga innehåller även enklare Yogaövningar.

Massage workshop: En dag med förebyggande friskvårdsmassage, mindfulnesspromenad och meditation/avslappning och egenmassage för oss.Fika, snacks och hundprat.

För alla hundar

Aktiva Promenader:  Inslag av Dog Parkour. Balans, Mod, relation, samarbete kroppsmedvetenhet, koordination och självförtroende.

Vi baserar hela kursen på lekfullhet, kreativitet och ha roligt. Olika tema på promenaderna det kan vara mindfulness, doga, och aktivering.

Hunden behöver vara minst 10 månader upp till seniorer som inte har ont någonstans eller begränsas i sitt rörelsemönster.

För Hundar från 1 år och uppåt (Behöver ha kommit ifrån "spökåldern")

 

Välkomna!

Ulrika Svensson Hagstrand

Ozzy Svensson

 

 


Tel: 0766473153

Företagets webbplats: http://hundresan.heymo.se

Företagsmedlemmar Kategorier
Ulrika Svensson Hagstrand Hundinstruktör
Adress
Spexarevägen 10 D, 22471, Lund, Lund, Sverige

Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av Cookies. Lär dig mer