Hundresan

Hundresan är för dig som vill stärka och fördjupa relationen och kommunikationen med med din hund. Vardagen blir så mycket enklare om man bygger en bra relation. Arbetar upp tilliten, har roligt och provar olika saker.

Ett sätt att göra det är att gå på kurs tillsammans.

Hundresan arbetar friskvårdsinriktat för både människa och hund. Då jag även är utbildad stressterapeut.

Att hålla hunden stark och frisk i kropp och själ, ger både förutsättningar för ett längre och friskare liv.

Att ha roligt och belöna när det blir rätt, så kallad positiv förstärkning arbetar jag med.

På kurs är det matte eller husse som lär sig och emellan kurstillfällena tränar ni hunden. Det är först då det blir resultat.

Många vill träna enskilt med mig med vardagliga "problem".

Även Balansboll, hundmassage, styrketräning och doga kan ni boka in enskilt.

Utbildade mig till Hundinstruktör 2018 genom Hundsteg och har haft kurser för valpar "ValpVardag" och fortsättningskurs som jag kallar "Se omvärlden" miljöträningskurs och Aktiva promenader grundat på kommunikation, kontakt, följsamhet och roliga aktiviteter. Promenaderna har olika tema med inslag av Dog Parkour, mindfullnesspromenader, Promenad med Doga och upplevelse promenader.

Styrketräning i cirkelträningsform.

Olika event t.ex Nyårsskoj! För att få en trött hund till kvällen. Hinderbanor och mycket mera.

Är utbildad Friskvårdsinstruktör, Hundinstruktör, Aktiveringsinstruktör och Dogalärare. Fortbildar mig kontiunerligt för att det är så roligt.

 Har även en stressterapututbildning för människor och är utbildad fritidsledare med friskvårdsinriktning.

Arbetar på skola/fritids som fritidspedagog,blev klar med det 2016.

Min hund Ozzy är min första hund och han är 12år  i maj. Han är en familjehund en blandning av Jack Rusell och Dansk Svensk gårdshund.

En liten rackare med många känslor, träningsvillig och pigg. Lättstressad,vaktig men väldigt mysig med familjen, annars är han inte så noga med människor eller andra hundar för den delen.

Jag, som är Hundresans Instruktör heter Ulrika, 57år, glad, träningsvillig och pigg. Lugn, trygg och vänlig.

Volontärarbetat på Hundstallet Skåne för att få erfarenhet av olika raser och beteenden. 

På mina kurser är vi max fyra/fem deltagare för att jag ska hinna med så att alla känner att de får ut något av kursen. Vi håller till på Östra Torn  i Lund, utgångspunkt/samlingsplats vid Östra Torns Fritidsgård/4H gård. Hyr in mig ibland på ett hunddagis i Lund och har en del av mina Dogakurser, massage och lugnare aktiviteter/träning på Stångby Plantskola i ett inglasat lusthus och en fin trädgård. Jag har även en Dogahörna i min trädgård.

 

Valp/unghundskurs: Vi fokuserar på lek och kontakt, hundägarna får träna tålamod och att inte ha för höga krav på sin hund eller sig själv. Ni får hjälp med hur ni får en bra start och det blir mycket hundprat. Detta är en kurs som kan gå hur som helst och det gör ingenting. Inkallning, koppelgång, sitt, ligg, hantering, Av/ På knapp och LEK är det "planerade" innehållet.

Valpar och hundar upp till 1år.

Se Omvärlden: fortsättning på ValpVardag, vi fortsätter leka fram beteenden vi vill ha och uppsöker olika miljöer att göra ligg, sitt och stå. Vi provar miljöer med mycket trafik och ljud. 4H gård med djur, stationer Spårväg/tåg/buss. Vi går på café och ut i naturen.

För Vuxna hundar i alla åldrar.

Klick och Trick: Klicker är så roligt, en av mina och min hunds favorit träning. Att få en klickerklok hund är att få en hund som vågar prova olika saker, som tar kontakt och vill träna. Ger hunden självförtroende. Tajming och shejping är något vi kommer att ägna oss åt. 

Doga Workshop: Två dagar med introduktion i Doga, dogapass, flödesskrivning,avslappning, meditation, mindfulness. Fika, snacks och hundprat. Doga innehåller även enklare Yogaövningar.

Doga pass 3 timmar i de olika delarna Vakna, Sova, Fokus och Läka.

Massage workshop: En dag med förebyggande friskvårdsmassage, mindfullnesspromenad och meditation/avslappning och egenmassage för oss.Fika, snacks och hundprat.

För alla hundar

Funday Sunday

med Rörelseberikning, Dog Parkour, styrketräning hund och hundägare.

 

Aktiva Promenader:  Inslag av Dog Parkour. Balans, Mod, relation, samarbete kroppsmedvetenhet, koordination och självförtroende.

Vi baserar hela kursen på lekfullhet, kreativitet och ha roligt. Olika tema på promenaderna det kan vara mindfulness, doga, och aktivering.

Hunden behöver vara minst 10 månader upp till seniorer som inte har ont någonstans eller begränsas i sitt rörelsemönster.

För Hundar från 1 år och uppåt (Behöver ha kommit ifrån "spökåldern")

 

Välkomna!

Ulrika Svensson Hagstrand

Ozzy Svensson

 

 


Phone Number: 0766473153

Company website: http://hundresan.heymo.se

Company Members Categories
Ulrika Svensson Hagstrand Hundinstruktör
Address
Spexarevägen 10 D, 22471, Lund, Lund, Sverige

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more