Hundresan

Hundresan är mitt företag, för dig som vill träna med din hund. Vardagen blir så mycket enklare om man bygger en bra relation till sin hund.Ett sätt att göra det är att gå på kurs tillsammans.

Hundresan lär ut enkla övningar på ett roligt och lättsamt sätt.

Att ha roligt och belöna när det blir rätt, så kallad positiv förstärkning arbetar vi med.

På kurs är det matte eller husse som lär sig och emellan kurstillfällena tränar ni hunden. Det är först då det blir resultat.

Kunskapen ni får ska användas.

Utbildade mig till Hundinstruktör 2018 genom Hundsteg och har haft kurser i Miljöträning och Aktiva promenader med inslag av Dog Parkour. I februari är jag färdig utbildad Aktiveringsinstruktör och i maj 2020 är jag färdig Doga lärare.

Min hund Ozzy är min första hund och han är nu 9 år. Han är en familjehund en blandning av Jack Rusell och Dansk Svensk gårdshund.

En liten rackare med många känslor, träningsvillig och pigg.

Jag,som är Hundresans Instruktör heter Ulrika, 55 år och arbetar på skola fritids som fritidspedagog, glad, träningsvillig och pigg. Lugn, trygg och vänlig. Volontärarbetar på Hundstallet Skåne för att få erfarenhet av olika raser och beteenden.

På mina kurser är vi max fem deltagare för att jag ska hinna med så att alla känner att de får ut något av kursen. Vi håller till på Östra Torn  i Lund, utgångspunkt/samlingsplats vid Östra Torns Fritidsgård/4H gård.

våren 2020 startar jag ...

Valp/unghundskurs: Vi fokuserar på lek och kontakt, hundägarna får träna tålamod och att inte ha för höga krav på sin hund eller sig själv. Ni får  iallafall hjälp med hur man kan göra och träna hemma. Detta är en kurs som kan gå hur som helst och det gör ingenting. Inkallning, koppelgång, sitt, ligg, hantering, Av/ På knapp och LEK är det "planerade" innehållet.

Valpar och hundar upp till 1år.

Stärk din hund: Koppelgående, hundmöte och passivitetsträning i olika miljöer med olika störning. Teori och hundprat, varvas med praktiska övningar.

Stadsparken Lund, tågstation, stadsvandring med fika, Hardebergaspåret och Skryllepromenad.

För Vuxna hundar i alla åldrar.

Klick och Trick: Klicker är så roligt, en av mina och min hunds favorit träning. Att få en klickerklok hund är att få en hund som vågar prova olika saker, som tar kontakt och vill träna. Ger hunden självförtroende. Tajming och shejping är något vi kommer att ägna oss åt. 

För "Skolmogna" hundar. Från cirka 10 månader (behöver ha kommit ur "Spökåldern")

Aktiva Promenader:  Inslag av Dog Parkour. Balans, Mod, relation, samarbete kroppsmedvetenhet, koordination och självförtroende.

Vi baserar hela kursen på lekfullhet, kreativitet och ha roligt.

Hunden behöver vara minst 10 månader upp till seniorer som inte har ont någonstans eller begränsas i sitt rörelsemönster.

För Hundar från 1 år och uppåt (Behöver ha kommit ifrån "spökåldern")

Flockpromenader:  Alldeles gratis!kolla datum på facebook sidan eller hemsidan, bara att dyka upp. Vi går tillsammans helt prestigelöst och pratar hund.Lär känna varandra och varandras hundar. Vilka vill inte vara nära varandra, vilka går ihop. 

För Hundar som kan gå en längre promenad utan problem. Vi går aktivt i ca: 45 min. Inget maxantal.

Tempot varierar beroende på vilka hundar som är med, men jag lovar er att de kommer att bli trötta om vi så går i snigelfart.

Välkomna!

Ulrika Svensson Hagstrand

Ozzy Svensson

 

 


Phone Number: 0766473153

Company website: hundresan.heymo.se

Company Members Categories
Ulrika Svensson Hagstrand Hundinstruktör
Address
Spexarevägen 10 D, 22471, Lund, Lund, Sverige

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more